söndag, december 21, 2008

Härlig dag på Skansens julmarknad

Vi vaknade till underbart väder och var glada att vi hade sparat Skansens julmarknad till idag.
Det var så skönt att komma iväg tidigt. Jag som avskyr att köra bil inne i stan tyckte det var perfekt - varken bilar eller gående i stan. Kan inte bli bättre.
Vi parkerade innan Djurgårdsbron, slängde ungarna i syskonvagnen och promenerade ut till Skansen. Det var ganska kallt så långkalsongerna satt fint på och det var en härlig promenad i solskenet.


Jag började med att köpa en bunt kanelstänger att lägga i julgröten och sen strosade vi runt och köpte lite lotter innan Bengts mage började knorra lite väl högt. Vi slängde i skift i oss hamburgare och gav Stella en burk så att hon också blev nöjd.
Sen tog Bengt och Samuel en sväng runt julgranen. Samuel älskar ju att dansa så han hade jättekul.


För att variera dagen lite och för att barnen inte skulle tröttna gick vi iväg till lill-Skansen som tyvärr inte hade mycket att erbjuda så här mitt i vintern men Samuel hittade några dalahästar att rida på. Det blev lite tårar när vi lyfte av honom men det var så många barn som ville rida.

När vi tog en sista sväng genom julmarknaden blev jag förälskad vid första ögonkastet! Hittade ett stånd med så underbart vackra strutar att lägga godis i eller hänga i granen. Jag köpte den vita med ängeln som syns på bilden. Tycker det är så sällan man ser nåt originellt så jag var helt enkelt tvungen att köpa den!


Köpte även ett par "vanliga" julgransdekorationer. Vi har ju en del ärvt så det är kul att köpa lite eget som bara är vårt.
När vi var på väg därifrån provade Bengt och Samuel på att hacka lite is på stora isblock som stod uppställda vid Solliden.
Samuel fick också åka slänggunga på Galejan innan vi till sist gick därifrån.
Vi var glada att vi var där så tidigt när vi såg de enorma köerna som ringlade sig från kassorna när vi gick ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

God Morgon...vad mysigt att gå på skansen..blir lixom nte av nu när barnen är stora..! Du kan ja scrappa såna där strutar själv nu när du har en mall!! HA en bra dag , ska och slåss i Nacka forum en sväng!
Kramiz Marie