fredag, januari 02, 2009

Vi har firat en lugn nyårsafton hemma med barnen och det var riktigt skönt.
På dagen flyttade vi om rummen så barnen fick vårt sovrum och vi fick deras. Det blev jättebra och de har nu ett mycket större rum att leka i. Jag tycker att vårt sovrum blev riktigt mysigt nu när det är lite mindre. Vi ska nog ta och måla en fondvägg på den väggen som sängen står mot.
Det blev god middag med lammstek, sötpotatis med fetaost och haricot verts. Samuel fick korv eftersom han inte gillar kött. Vi glömde dock bort efterrätten som vi hade tänkt göra. Visserligen bara chokladpudding men det älskar både vi och barnen.
Ungarna fick vara uppe så länge de orkade men de slocknade vid 21-tiden. Vi trodde att de skulle vakna av alla fyrverkerier men vi fick skåla och titta på dem själva. Men det var betydligt färre fyrverkerier i år.


Nyårsdagen slappade vi mest hemma. Tog bara en liten tur till centrum för att handla det vi saknade.

Idag har vi dock shoppat lite. Det var lite småsaker som behövdes till ungarnas rum så vi drog iväg till vår favoritställe - IKEA! Och vi var inte ensamma direkt. Men vi var rysligt effektiva. Samuel sov nästan hela shoppingturen och det sparade en del tid, särskilt när vi gick på "barnens IKEA". Vi köpte litet bord och stolar, en skattkista och en sänglampa till barnrummet. Jag lyckades ha sönder vår taklampa igår så en ny sån fick det bli till vårt rum. Gick i lite andra affärer också och var inte hemma förrän till middagen. Helt slut! Och sen när vi kommit hem satte jag igång att montera deras möbler. Samuel tyckte att skattkistan var roligast. "Bytte lolla" sa han (bygga koja) och då var det bara att lägga på locket och låta honom ligga därinne. Ingen risk för klaustrofobi där inte, haha.


Nu sover båda så sött, fast Stella verkar ha en lite jobbig kväll. Ska den där förbaskade tanden komma nu eller? Annars sover de jättefint tillsammans. Inatt sov de båda hela natten och vaknade inte förrän 5.30. Stella fick välling och somnade om med mig. Mysigt!

Inga kommentarer: